Yiyecek ve içecek hizmetleri olan otel, restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu beslenme kurumları, vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip müşteriye sunulduğu hizmet alanıdır.
Mutfak alanında çağdaş, bilimsel ve kaliteli bir eğitim öğretim sağlamak suretiyle konaklama ve yiyecek-içecek işletmeleri için nitelikli yönetici şefler (aşçılar) yetiştirmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda öğrenciler, İngilizce olmak üzere iki yabancı dil, bilgi teknolojileri, turizm sektörü, Türk mutfağı, uluslararası mutfaklar, beslenme ilkeleri, gıda bilimi ve teknolojisi, yiyecek-içecek üretimi gibi konularda bilgi ve becerilerle donatılmaktadır. Eğitim sonucunda alanları ile ilgili iş ortamını iyi tanırlar ve iyi ilişkiler kurabilme yeteneğine sahip olurlar. Gelişen turizm hareketleri ile birlikte seyahat acentelerinde nitelikli insan gücüne ihtiyaç artmaktadır.
Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda, mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirilerek istihdam edilmesi sağlanmaktadır.
Mesleki eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler aşağıdaki alanlarda istihdam edilmektedir;
- Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde,
- Pastanelerde,
- Kurum mutfaklarında,
- Kafeterya, bar ve restoranlarda,
- Yemek fabrikalarında,
- Ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde,
- Fuar/kongre, otobüs/tren, havayollarının yer hizmetleri ve uçaklarda, çalışmak üzere geniş iş imkânına sahiptir.