2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ SINAVI DUYURUSU
11.SINIF YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI ÖĞRENCİLERİ İÇİN;
25 EYLÜL 2019 Çarşamba günü;
SAAT 09:00 BİRİNCİ GRUP ( MUTFAK DALI SINIFI)
SIRA | OKUL NUMARASI | AD SOYAD |
1 | 259 | Tolga BÜYÜKFİDAN |
2 | 260 | Ömer Faruk AYDEMİR |
3 | 261 | Barış Efe SAÇIK |
4 | 264 | Halil İbrahim TONBUL |
5 | 270 | Dağhan ÜNALAN |
6 | 271 | Cem Ali BAŞKURULUR |
7 | 272 | Deniz EKTEM |
8 | 276 | Ahmet Eren KIYAK |
9 | 286 | Kıraç ASLAN |
10 | 289 | Ceren ALTINTAŞ |
11 | 292 | Yaren ŞAHİN |
12 | 297 | Seydi Tunahan AYDIN |
SAAT 13:00 İKİNCİ GRUP ( MUTFAK DALI SINIFI)
SIRA | OKUL NUMARASI | AD SOYAD |
1 | 263 | Mustafacan EŞKİ |
2 | 265 | Emir Miraç HAN |
3 | 266 | Ezgi ŞENTÜRK |
4 | 268 | Ahmet KESİKKAYA |
5 | 269 | Aziz DEMİRBAŞ |
6 | 285 | Serhan Feyyaz ARSLAN |
7 | 290 | Kansu Demir KORKMAZ |
8 | 295 | Beyza TÜRK |
9 | 303 | Buğra MUTLUÇ |
10 | 304 | Burak Taha DOĞAN |
11 | 305 | Emir ERDAL |
12 | 308 | Eda IŞIK |
Sınav yeri: Mutfak Dalı Atölyesi
Komisyon Üyeleri: Damla BAYLAN KALAYCI, Salim Eren ASLAN, Deniz SERİN, Sevda ŞEKER, Esra KANOĞLU
- Sınıf Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğrencileri İçin;
- Her öğrenci kendi belirlediği bir çorbayı yapacaktır. Bu çorbayla Mutfak Uygulamaları dersi değerlendirilecektir. Çorbanın malzemeleri ve ekipmanlarını ( tencere, kepçe, sunum tabağı vb.) yanında getirecektir.
- Her öğrenci krep veya pankek hamurundan istediği bir tatlı hazırlayacaktır. Bu tatlıyla Temel Hamur Teknikleri dersi değerlendirilecektir. Krep veya pankek malzemelerini ve kullanacağı ekipmanları ( tava, sunum tabağı vb.) yanında getirecektir.
- Her öğrenci bir fincan türk kahvesi hazırlayacak ve uygun bir şekilde sunumunu yapacaktır. Türk kahvesi ile İçecek Servisi dersi değerlendirilecektir.
- Her öğrenci mutfak kıyafetini ve bezini yanında getirecektir. Öğrenciler hijyen kurallarına uygun geleceklerdir. ( Sakal tıraşı, tırnak temizliği, kıyafet temizliği, makyaj yapılmaması vb.)
- Yaptıkları ürün ile Mutfak Uygulamaları dersi, Temel Hamur Teknikleri dersi ve İçecek Servisi dersi değerlendirmesi yapılacaktır. Üç dersin not ortalaması beceri sınavı notunun %80 nini oluşturur.
- Her öğrenci sınav öncesi ürün reçetesini komisyona teslim edecektir.
- Öğrenciler beceri eğitimi esnasında tuttuğu iş dosyasını sınav komisyonuna teslim edecektir. İş dosyalarının düzgün doldurulması, imza ve kaşe eksiklerinin, bilgi eksiklerinin olmaması gerekmektedir.
- Her öğrenci hazırladığı üründen komisyona sunmak için 2 tabak hazırlamalıdır.
- Öğrenciler aşağıdaki Değerlendirme Kriterlerine göre değerlendirilecektir. Beceri Eğitimi uygulama sınavı 100 puan ile değerlendirilecektir. Değerlendirme kriterleri öğrencilere sınavdan önce duyurulacaktır.
- Sınav her öğrenciye bireysel olarak yaptırılacaktır. Beceri sınavına öğrenciler gruplar halinde alınıp, her öğrenciye ön hazırlıklar için 10 dakika, Uygulama için 45 dakika temizlik için 5 dakika süre verilecektir, toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.
- Öğrencinin genel beceri eğitimi notu, uygulama sınavına verilen notun %80’i ile iş dosyasına verilen notun %20’sinin toplamından oluşur.
12.SINIF YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI ÖĞRENCİLERİ İÇİN;
24 EYLÜL 2019 SALI günü;
SAAT 09:00 BİRİNCİ GRUP ( MUTFAK DALI SINIFI)
SIRA | OKUL NO | AD SOYAD |
1 | 241 | Selin Nur ÖZBAY |
2 | 242 | Ata GÜRLER |
3 | 245 | Melik Alkın GÖKÇEN |
4 | 246 | Alperen ÇALIŞKAN |
5 | 256 | Ata Anıl ERYILMAZ |
6 | 296 | Emin Talha TÜRKER |
7 | 298 | Batuhan ÖZTÜRK |
8 | 299 | Burak GÜNALP |
9 | 300 | Kartal Umut YÜCELER |
10 | 301 | Mehmet Ali ÖZBURUN |
11 | 306 | Neval BORA |
12 | 307 | Tuna Kaan ERTUNÇ |
SAAT 13:00 İKİNCİ GRUP ( MUTFAK DALI SINIFI)
SIRA | OKUL NO | AD SOYAD |
1 | 240 | Ahmet ÇÜRÜKÖZ |
2 | 243 | Ozan Heval YILMAZ |
3 | 244 | Yiğit Alp KAYACI |
4 | 247 | Batuhan Kaan KARAKAYA |
5 | 250 | Berşan TUNÇEL |
6 | 252 | Ahmet Çelik ERTEM |
7 | 253 | Aynur ESENDEMİR |
8 | 258 | Refik Alp YÜKSEK |
9 | 273 | Ecem ÖZÇELİK |
10 | 274 | Yağız KAPUSUZOĞLU |
11 | 275 | Muhammed Emin BOYACI |
Sınav yeri: Mutfak Dalı Atölyesi
Komisyon Üyeleri: Damla BAYLAN KALAYCI, Eren ASLAN, Deniz SERİN, Sevda ŞEKER, Esra KANOĞLU
- Sınıf Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğrencileri İçin;
- Her öğrenci et, tavuk veya balık ürünlerini kullanarak garnitürü ve sosuyla birlikte bir ana yemek tabağı yapacaktır. Bu tabakla ve tabağın sunumuyla Türk Mutfağı dersi, Yiyecek Servisi dersi değerlendirilecektir. Öğrenciler kullanacakları malzemeleri ve ekipmanları (tencere, tava, sunum tabağı vb.) yanında getireceklerdir.
- Her öğrenci meyve tabağı hazırlayacaktır. Bu tabakla Tatlı Yapım Teknikleri ve Konuk Masasında Servis dersleri değerlendirilecektir
- Her öğrenci sınav öncesi ürün reçetesini komisyona teslim edecektir.
- Öğrenciler beceri eğitimi esnasında tuttuğu iş dosyasını sınav komisyonuna teslim edecektir. İş dosyalarının düzgün doldurulması, imza ve kaşe eksiklerinin, bilgi eksiklerinin olmaması gerekmektedir.
- Her öğrenci hazırladığı üründen komisyona sunmak için 2 tabak hazırlamalıdır.
- Her öğrenci mutfak kıyafetini ve bezini yanında getirecektir. Öğrenciler hijyen kurallarına uygun gelecektir. ( Sakal tıraşı, tırnak temizliği, kıyafet temizliği, makyaj yapılmaması vb.)
- Yaptıkları ürün ile Türk Mutfağı dersi, Yiyecek Servisi dersi, Tatlı Yapım Teknikleri ve Konuk Masasında Servis dersi değerlendirmesi yapılacaktır. Dört dersin not ortalaması beceri sınavı notunun %80 nini oluşturur.
- Öğrenciler aşağıdaki Değerlendirme Kriterlerine göre değerlendirilecektir. Beceri Eğitimi uygulama sınavı 100 puan ile değerlendirilecektir. Değerlendirme kriterleri öğrencilere sınavdan önceden duyurulacaktır.
- Dört dersin not ortalaması beceri sınavı notunun %80 nini oluşturur.
- Sınav her öğrenciye bireysel olarak yaptırılacaktır. Beceri sınavına öğrenciler gruplar halinde alınıp, her öğrenciye ön hazırlıklar için 10 dakika, Uygulama için 60 dakika temizlik için 5 dakika süre verilecektir, toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.
- Öğrencinin genel beceri eğitimi notu, uygulama sınavına verilen notun %80’i ile iş dosyasına verilen notun %20’sinin toplamından oluşur.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
11.-12. SINIFLAR İÇİN BECERİ EĞİTİMİ SINAVI
UYGULAMA SINAVI DEĞERLENDİRME ÖLÇEĞİ
Kılık kıyafetin uygun olması ……………….10
Ön hazırlık / Hijyen ……………………………..10
İşlem basamaklarına uygunluk ……………..10
Pişmişlik / Kıvam………………………………….. 5
Yemeğin/sosun/içeceğin kıvamı………………. 5
Lezzet ……………………………………………….. 5
Görünüm Yaratıcılık ve sunum ………………10
Zamanı iyi kullanma …………………………….10
Atölye temizliği…………………………………… 10
Genel bilgi ve konuya hakimiyet ……………. 25
TOPLAM ………………………………………….. 100
İŞ DOSYASI DEĞERLENDİRME ÖLÇEĞİ
Zamanında Teslim ……………………………………………………………….. 20
Yazım ve imla kurallarına uygunluğu……………………………………….. 20
Yapılan çalışmaların/gözlemlerin staj dosyasına aktarılması………. 20
Staj dosyasındaki kaşelerin eksiksiz olması………………………………… 20
Staj dosyasındaki imzaların eksiksiz olması ………………………………. 20
TOPLAM ……………………………………………………………………………100
Paylaş: