Beceri Eğitimi Sınavı Duyurusu 2019-2020

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ SINAVI DUYURUSU

 11.SINIF YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI ÖĞRENCİLERİ İÇİN;

25 EYLÜL 2019 Çarşamba günü;

SAAT 09:00 BİRİNCİ GRUP (  MUTFAK DALI SINIFI)           

SIRAOKUL NUMARASIAD SOYAD
1259Tolga BÜYÜKFİDAN
2260Ömer Faruk AYDEMİR
3261Barış Efe SAÇIK
4264Halil İbrahim TONBUL
5270Dağhan ÜNALAN
6271Cem Ali BAŞKURULUR
7272Deniz EKTEM
8276Ahmet Eren KIYAK
9286Kıraç ASLAN
10289Ceren ALTINTAŞ
11292Yaren ŞAHİN
12297Seydi Tunahan AYDIN

                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

SAAT 13:00 İKİNCİ GRUP (  MUTFAK DALI SINIFI)     

SIRAOKUL  NUMARASIAD SOYAD
1263Mustafacan EŞKİ
2265Emir Miraç HAN
3266Ezgi ŞENTÜRK
4268Ahmet KESİKKAYA
5269Aziz DEMİRBAŞ
6285Serhan Feyyaz ARSLAN
7290Kansu Demir KORKMAZ
8295Beyza TÜRK
9303Buğra MUTLUÇ
10304Burak Taha DOĞAN
11305Emir ERDAL
12308Eda IŞIK

 

Sınav yeri: Mutfak Dalı Atölyesi

Komisyon Üyeleri: Damla BAYLAN KALAYCI, Salim Eren ASLAN, Deniz SERİN, Sevda ŞEKER, Esra KANOĞLU

 

  1. Sınıf Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğrencileri İçin;
  • Her öğrenci kendi belirlediği bir çorbayı yapacaktır. Bu çorbayla Mutfak Uygulamaları dersi değerlendirilecektir. Çorbanın malzemeleri ve ekipmanlarını ( tencere, kepçe, sunum tabağı vb.) yanında getirecektir.
  • Her öğrenci krep veya pankek hamurundan istediği bir tatlı hazırlayacaktır. Bu tatlıyla Temel Hamur Teknikleri dersi değerlendirilecektir. Krep veya pankek malzemelerini ve kullanacağı ekipmanları ( tava, sunum tabağı vb.) yanında getirecektir.
  • Her öğrenci bir fincan türk kahvesi hazırlayacak ve uygun bir şekilde sunumunu yapacaktır. Türk kahvesi ile İçecek Servisi dersi değerlendirilecektir.
  • Her öğrenci mutfak kıyafetini ve bezini yanında getirecektir. Öğrenciler hijyen kurallarına uygun geleceklerdir. ( Sakal tıraşı, tırnak temizliği, kıyafet temizliği, makyaj yapılmaması vb.)
  • Yaptıkları ürün ile Mutfak Uygulamaları dersi, Temel Hamur Teknikleri dersi ve İçecek Servisi dersi değerlendirmesi yapılacaktır. Üç dersin not ortalaması beceri sınavı notunun %80 nini oluşturur.
  • Her öğrenci sınav öncesi ürün reçetesini komisyona teslim edecektir.
  • Öğrenciler beceri eğitimi esnasında tuttuğu iş dosyasını sınav komisyonuna teslim edecektir. İş dosyalarının düzgün doldurulması, imza ve kaşe eksiklerinin, bilgi eksiklerinin olmaması gerekmektedir.
  • Her öğrenci hazırladığı üründen komisyona sunmak için 2 tabak hazırlamalıdır.
  • Öğrenciler aşağıdaki Değerlendirme Kriterlerine göre değerlendirilecektir. Beceri Eğitimi uygulama sınavı 100 puan ile değerlendirilecektir. Değerlendirme kriterleri öğrencilere sınavdan önce duyurulacaktır.
  • Sınav her öğrenciye bireysel olarak yaptırılacaktır. Beceri sınavına öğrenciler gruplar halinde alınıp, her öğrenciye ön hazırlıklar için 10 dakika, Uygulama için 45 dakika temizlik için 5 dakika süre verilecektir, toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.
  • Öğrencinin genel beceri eğitimi notu, uygulama sınavına verilen notun %80’i ile iş dosyasına verilen notun %20’sinin toplamından oluşur.

 

12.SINIF YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI ÖĞRENCİLERİ İÇİN;

24 EYLÜL 2019 SALI günü;

SAAT 09:00 BİRİNCİ GRUP (  MUTFAK DALI SINIFI)            

SIRAOKUL NOAD SOYAD
1241Selin Nur ÖZBAY
2242Ata GÜRLER
3245Melik Alkın GÖKÇEN
4246Alperen ÇALIŞKAN
5256Ata Anıl ERYILMAZ
6296Emin Talha TÜRKER
7298Batuhan ÖZTÜRK
8299Burak GÜNALP
9300Kartal Umut YÜCELER
10301Mehmet Ali ÖZBURUN
11306Neval BORA
12307Tuna Kaan ERTUNÇ

 

 

 

 

SAAT 13:00 İKİNCİ GRUP (  MUTFAK DALI SINIFI)

SIRAOKUL NOAD SOYAD
1240Ahmet ÇÜRÜKÖZ
2243Ozan Heval YILMAZ
3244Yiğit Alp KAYACI
4247Batuhan Kaan KARAKAYA
5250Berşan TUNÇEL
6252Ahmet Çelik ERTEM
7253Aynur ESENDEMİR
8258Refik Alp YÜKSEK
9273Ecem ÖZÇELİK
10274Yağız KAPUSUZOĞLU
11275Muhammed Emin BOYACI

 

Sınav yeri: Mutfak Dalı Atölyesi

Komisyon Üyeleri: Damla BAYLAN KALAYCI, Eren ASLAN, Deniz SERİN, Sevda ŞEKER, Esra KANOĞLU

  1. Sınıf Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğrencileri İçin;
  • Her öğrenci et, tavuk veya balık ürünlerini kullanarak garnitürü ve sosuyla birlikte bir ana yemek tabağı yapacaktır. Bu tabakla ve tabağın sunumuyla Türk Mutfağı dersi, Yiyecek Servisi dersi değerlendirilecektir. Öğrenciler kullanacakları malzemeleri ve ekipmanları (tencere, tava, sunum tabağı vb.) yanında getireceklerdir.
  • Her öğrenci meyve tabağı hazırlayacaktır. Bu tabakla Tatlı Yapım Teknikleri ve Konuk Masasında Servis dersleri değerlendirilecektir
  • Her öğrenci sınav öncesi ürün reçetesini komisyona teslim edecektir.
  • Öğrenciler beceri eğitimi esnasında tuttuğu iş dosyasını sınav komisyonuna teslim edecektir. İş dosyalarının düzgün doldurulması, imza ve kaşe eksiklerinin, bilgi eksiklerinin olmaması gerekmektedir.
  • Her öğrenci hazırladığı üründen komisyona sunmak için 2 tabak hazırlamalıdır.
  • Her öğrenci mutfak kıyafetini ve bezini yanında getirecektir. Öğrenciler hijyen kurallarına uygun gelecektir. ( Sakal tıraşı, tırnak temizliği, kıyafet temizliği, makyaj yapılmaması vb.)
  • Yaptıkları ürün ile Türk Mutfağı dersi, Yiyecek Servisi dersi, Tatlı Yapım Teknikleri ve Konuk Masasında Servis dersi değerlendirmesi yapılacaktır. Dört dersin not ortalaması beceri sınavı notunun %80 nini oluşturur.
  • Öğrenciler aşağıdaki Değerlendirme Kriterlerine göre değerlendirilecektir. Beceri Eğitimi uygulama sınavı 100 puan ile değerlendirilecektir. Değerlendirme kriterleri öğrencilere sınavdan önceden duyurulacaktır.
  • Dört dersin not ortalaması beceri sınavı notunun %80 nini oluşturur.
  • Sınav her öğrenciye bireysel olarak yaptırılacaktır. Beceri sınavına öğrenciler gruplar halinde alınıp, her öğrenciye ön hazırlıklar için 10 dakika, Uygulama için 60 dakika temizlik için 5 dakika süre verilecektir, toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.
  • Öğrencinin genel beceri eğitimi notu, uygulama sınavına verilen notun %80’i ile iş dosyasına verilen notun %20’sinin toplamından oluşur.

 

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

11.-12. SINIFLAR İÇİN BECERİ EĞİTİMİ SINAVI

 

UYGULAMA SINAVI DEĞERLENDİRME ÖLÇEĞİ

Kılık kıyafetin uygun olması  ……………….10

Ön hazırlık / Hijyen ……………………………..10

İşlem basamaklarına uygunluk ……………..10

Pişmişlik / Kıvam………………………………….. 5

Yemeğin/sosun/içeceğin kıvamı………………. 5

Lezzet  ……………………………………………….. 5

Görünüm Yaratıcılık ve sunum ………………10

Zamanı iyi kullanma …………………………….10

Atölye temizliği…………………………………… 10

Genel bilgi ve konuya hakimiyet ……………. 25

TOPLAM ………………………………………….. 100

 

İŞ DOSYASI DEĞERLENDİRME ÖLÇEĞİ

Zamanında Teslim ……………………………………………………………….. 20

Yazım ve imla kurallarına uygunluğu……………………………………….. 20

Yapılan çalışmaların/gözlemlerin staj dosyasına aktarılması……….  20

Staj dosyasındaki kaşelerin eksiksiz olması………………………………… 20

Staj dosyasındaki imzaların eksiksiz olması ………………………………. 20

TOPLAM     ……………………………………………………………………………100

 

 

Paylaş: